De medebeheergroep

De medebeheergroep van vrijwilligers bestaat al een aantal jaren. Op deze manier betrekken we buurtbewoners bij de inrichting van hun park en dan met name de groene voorzieningen. Samen zaaien, planten en snoeien we een gedeelte van het park, waar we een  natuurlijkere omgeving van willen maken met een grotere biodiversiteit. Voor de aanleg van grotere structuren zoals takkenwallen en voorzetoevers zijn altijd extra handen nodig.

Bovendien moeten die ook onderhouden worden. We komen elke week bij elkaar, meestal op dinsdag en donderdag om in het park te gaan werken. De medebeheergroep werkt aan de vergroting van de ecologische waarde van het park, en hoopt op deze manier een interessanter park te maken voor de gebruikers.

Na het uitkomen van het ecologisch advies , alweer uit 2002 maar een nieuwe verschijnt in 2015, (zie het onderwerp in de menubalk) is de medebeheergroep begonnen met het uitvoeren van de adviezen. Verschillende plekken in het park vallen onder het medebeheer :

De medebeheergroep ondersteunt ook ouderen en mensen met een handicap met het onderhoud van hun tuin of geveltuin. Op de donderdagmiddag zijn zij daarom regelmatig in de wijk te vinden.

Wil je ook meehelpen in het park en in de wijk, of meer weten over de medebeheergroep? Neem dan contact met ons op via groengemaal@wijkcentrumdepijp.nl of bel ons op 020-6641350. Je kunt ook gewoon eens langskomen op het Groen Gemaal.

Wij organiseren regelmatig activiteiten in het park. Variërend van vrijwilligersdagen tot rondleidingen.Check daarvoor ons weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s