De achterkant van het Sarphatipark : Deel 5 Het Helofytenfilter (vervolg)

Op 4 februari  in Deel 2 van deze serie, eindigde ik nog met de vraag ‘Hoe nu verder met het Helofytenfilter?’ .  Deze vraag kan nu beantwoord worden.  Het filter is passé, over en uit . De investering van 150.000 euro door stadsdeel Zuid en Waternet is in de bodem van het Sarpatipark gesijpeld.  Het storten van aarde in het filter laat zien dat het gewoon over is.

                                                                                                                                                                Wat is het geval ?  Het Helofytenfilter is al drie jaar buiten gebruik. En een buiten gebruik zijnd filter vergaat in rap tempo, net als andere stoffelijke zaken. Toch ontstond er bij mij een sprankje hoop toen ik zag dat een aannemer bezig was de randen van het filter te verstevigen en de toplaag af te schrapen. Zou het dan toch? Maar toen er daarna een laag nieuwe aarde op het filter uitgereden werd , werd het Helofytenfilter op slag onbruikbaar. In het geval van een goed werkend filter probeer je juist te voorkomen dat er aarde of slibafzetting in een filter terecht komt. Nu zal als er water over het filter stroomt ( als er tenminste een pomp  is die het water aanvoert) de aarde in kleine deeltjes het filter inzakken . Dat zorgt voor een slechtere doorlaatbaarheid en dus ook een slecht werkend filter. Dus exit helofytenfilter.

Wat de plannen zijn is mij niet bekend.

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s