Er zijn weer bijen op het Groen Gemaal ! En imker vertelt erover op 25 juni tijdens de Open Tuinendag De PIJP( maar geen honing….)

affiche_Tuinendag_2016Sinds eind mei is er weer een bijenvolkje op het GG te vinden.  Imker Geert imkert op de biodynamische wijze. dat wil oa zeggen dat de honing van en voor de bijen zelf is….!

Wilt u meer weten ? Geert is op 25 juni tijdens de Open Tuinen-dag de Pijp op het Groen Gemaal om meer te vertellen over bijen en zijn werkwijze. Dit doet hij in drie etappes : om 12 uur , om een uur en om twee uur. Op de open Tuinendag de Pijp stellen in totaal 27 bewoners van e Pijp hun tuinen open voor publiek. Een passe-partout als toegangsbewijs is daarvoor noodzakelijk en kost  € 2,50 en is verkrijgbaar bij alle aangesloten tuinen en ook het Groen gemaal.

De werkgroep Open Tuinendag De Pijp steunt al jaren het bijenproject op het Groen gemaal uit de opbrengst van de toegangsbewijzen. Fantastisch toch ?

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s