NL Doet – 2016 in het Sarphatipark

De NL Doet- dag 2016 zit er weer op. Onder een heerlijk zonnetje gingen 8 enthousiastelingen aan de slag in het park om onderhoud aan de takkenrillen te plegen en weer vele kistjes met plantgoed een plekje in het park, d.w.z. op onze medebeheerstukken in het park, te geven.

Om een indruk te geven wat er zoal geplant is hier een opsomming van soorten, allen uit eigen kweek en/of  voorraad : 3 x vuilboom, kardinaalsmuts, lijsterbes, Gelderse roos, 6 x framboos, diverse varens, 2 x sleedoorn, 2 x wegedoorn, drie soorten geranium, half kistje smeerwortel en maagdenpalm, 4 x penningkruid, en verder  in niet getelde hoeveelheden bonte dovenetel, euphorbia, herfstaster, campanula,violen, sneeuwklokjes, nagelkruid, bosandoorn en gele lis.

IMG_3646

Verder zijn de takkenrillen bij het Heimanspad voorzien van 16 nieuwe kastanjepalen. Het Oranjefonds droeg aan deze dag 400 euro bij, waar wij de kastanjepalen (in totaal 35 stuks) , gereedschap en de lunch van konden betalen . Volgend jaar weer…..                         Hieronder nog wat sfeerimpressies:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op NL Doet – 2016 in het Sarphatipark

  1. dieneke zegt:

    mooie foto-impressie van 13 maart NL doet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s