Aukje (negen)

Schuilend voor de regen zit ik in de schuur al een uur naar een fotogeniek tafeltje te staren. Het kan zo in een tuin-glossy à €8,95 in de losse verkoop. In hoogglans afgedrukt op de middenpagina. De opstelling van de objecten is precies goed. Ik krijgt er zin van om een volkstuin te huren. Niets meer aan doen.

Net als ik meierend en dampend in slaap dreig te sukkelen, huppelt er een meisje van een jaar of drie het paadje af. Op wonderbaarlijk droog gebleven witte sokjes in open sandalen. Ze heeft haar moeder bij zich. Die zal wel opletten dat ze niet in de plassen stapt.

“Zal ik je de kikkers laten zien?”, vraag ik. Dat wil ze wel.
Pas na herhaald stampen en wild in de regen heen en weer springen mijnerzijds, is één van de kikkers bereid licht te bewegen. Ze neemt er genoegen mee.
Toch nog een welbestede middag.

IMG_1699

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s