Aukje (twee)

Slijk

IMG_1411

Ik heb genoeg tv gekeken om te weten dat ik een gepaste afstand dien te bewaren van een met rood-wit lint afgezette plek. God verhoede is er recent een waterlijk gevonden. Zijn er planten ingezaaid.
Mijn hond kijkt te zelden tv. De door ons gevonden tennisbal rolde ze steevast onmiddellijk onder het crimineel feestelijk uitziende oranje reuzengaas door. Daarna stapte ze een tijdje ontspannen ingesloten in het rond. Met haar poten vijftien centimeter wegzakkend in de modder. Dat dat prettig aanvoelt, daar kan ik me iets bij voorstellen. Soppend in de drek, had ze ineens geen idee meer waar de uitgang kon zijn.
“Eronderdoor”, brulde ik. “Zelfde weg terug! Deze kant op. Hier”. Zelfs “koekje” hielp maar matig.
Toen ze eindelijk kwam duwde ze de bal vertrouwelijk tegen mijn schenen. Dat leverde voor straks weer een extra wasje op.

 

 

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s