Verbouwing GG (deel 2) + workshop Leemisolatie

Het Groen Gemaal lijkt deze winter in winterslaap. Schijn bedriegt echter want achter de monumentale deuren van het gemaal worden langzaamaan de contouren zichtbaar van een vernieuwd interieur. Het eerste deel van de werkzaamheden zit erop, het bikken van de pleisterlaag van de buitenmuren is afgerond, klaar voor de volgende fase, die zal bestaan uit het isoleren met leem. Over deze wijze van isoleren wordt 16 januari een workshop leemisolatie gegeven. Daarover leest u hieronder meer.

leem

Leem-isolatie workshop

Ruimtes van leem hebben karakter. De kenmerken zijn: natuurlijke schoonheid, eerlijkheid en duurzaamheid. Bovendien zorgt leem voor een gezond binnenklimaat en een aangename woonsfeer. Vooral de vochtregulerende eigenschappen van leem dragen daaraan bij. Leem ontziet de natuurlijke hulpbronnen en het milieu als bijna geen enkel ander bouwmateriaal.

Thema-avond bouwen met leem

De BuurtEnergieWinkel en het Wijkcentrum Ceintuur houden op 16 januari 2014 om 19.30 uur een thema-avond over bouwen met leem. Max Drath, architect van ECOREACH en bouwkundig medewerker van het WSWonen Zuid, geeft een voorlichting over het bouwen en renoveren met dit bijzondere materiaal.

 De themabijeenkomst wordt georganiseerd omdat het Wijkcentrum Ceintuur het Groen Gemaal gaat verbouwen. In de weekeinden na de themabijeenkomst staan meerdere korte leem-isolatie workshops in het Groen Gemaal gepland. Hiervoor kunt u zich aan het eind van de avond opgeven om kennis te maken met het zelf isoleren met houtvezelplaten en het stucen met leem.

CLAYTEC2013

Inhoud van de workshops

In de eerste workshop-sessie worden de binnenmuren van het Groen Gemaal met houtvezelplaten geïsoleerd. De platen worden aan de binnenzijde van de buitenwanden met een leemlaag vastgekleefd. In een tweede sessie gaat het om het afwerken van de leemwand met basis- en afwerkleempleister. Na afloop van de workshop heeft u de kennis om zelf een wand van leem te maken in bijvoorbeeld uw huiskamer. De workshop inclusief koffie en thee is gratis. Het enige dat u hoeft te doen is participeren aan het leem stucen van het Groen Gemaal.

Leem CLAYTEC


Foto’s eigendom van CLAYTEC © 2013

Contactpersoon:

Max Drath, Expert duurzaamheid, energieprestatie en thermografie
Wijksteunpunt Wonen Zuid
Gerard Doustraat 133, 1073 VT Amsterdam
Telefoonnummer: 06-374 427 42
E-mail: warmtebeeld@wswonen.nl

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s