Jaarlijkse nestkastinventarisatie

IMG_2163

Een jaarlijks terugkerende werkje is een inventarisatie van de in het park hangende nestkasten. Dit best intensieve, lastige en soms ook niet ongevaarlijke klusje, gezien dat een van ons nog dagenlang onder de vlooienbeten en bulten zat (!) , geeft ons inzicht in hoe de kasten het afgelopen jaar gebruikt zijn. Waar we vooraf al bang voor waren bleek uit de resultaten van inventarisatie. De lange winter en het korte en natte voorjaar, met als gevolg weinig voedsel voor de jongen, maakte het een weinig succesvol broedseizoen. De geringe hoeveelheid uitgekomen eitjes en dode jonge vogeltjes waren illustratief voor dit jaar.

Door stormen, bomenkap en ouderdom vermindert het aantal kasten trouwens in hoog tempo. Waren er twee jaar geleden nog 33 , dit jaar telden we er nog maar 23. Daar moeten  (en gaan) we wel iets aan gaan doen…Hieronder een aantal plaatjes van de kastinhoud .

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s