Grote paardenkastanje gaat neer

IMG_1874 IMG_1875 IMG_1876 IMG_1877

Afgelopen vrijdagmiddag ging plotsklaps aan de rand van het park, vlak voor het plantsoen naar het Liefdesbruggetje, een reus van een Paardenkastanje neer. Wonder boven wonder werd niemand hierbij geraakt.

Ogenschijnlijk lijkt er niet veel aan de hand met deze grote boom maar als je goed naar het blad kijkt is de boom al niet echt gezond meer.

Kijk je naar de kluit dan valt te zien dat inwendig de boom zo goed als vergaan is.

Op plaatsen waar het oranje kleurt is het hout vergaan tot een gelei-achtige  substantie.

Echt goed gaat het niet met een deel van de bomen in het park. Zo zijn de bomen langs het gras van het monument in de omgeving van het Groen Gemaal in slechte staat. De Amerikaanse Linde, drie Smalbladige Essen en de Prunussen langs de speeltuin gaan ogenschijnlijk het loodje leggen. De oude Kornoelje naast de werkschuur is de aanleg van het toilet niet goed bekomen.

Mocht er meer bekend worden over de oorzaak van het ziek zijn van de Paardenkastanje dan leest u dat hier.

Inmiddels is de boom in stukken gezaagd en opgeruimd. Een van de werknemers van  boomverzorgingsbedrijf Wieringen Prins liet desgevraagd weten dat de Paardenkastanje neerging door wortelrot veroorzaakt door een zwam. Als voorbeeld noemde hij de teloorgang van de “Anne Frank boom “De paardenkastanje zat al slecht in het blad, een indicatie dat er iets met de boom aan de hand was.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s