De Buurtenergiewinkel in het Groen Gemaal

 

Kom langs bij het spreekuur energiebesparing in het Groen Gemaal!

De BuurtEnergieWinkel wordt 21 mei geopend in het Groen Gemaal in het Sarphatipark. De BuurtEnergieWinkel is bedoeld om bewoners te helpen de woning energiezuiniger te maken zodat de woonlasten omlaag kunnen. Het is een informatiepunt voor energiebesparing, een plek van waaruit buurtbewoners zich kunnen organiseren voor duurzame initiatieven en een plek waar een aantal bespaarproducten te zien zullen zijn.

Spreekuur energiebesparing

Op de dinsdagen is er een spreekuur Energiebesparing van 10 -12 uur. U kunt hier terecht met vragen over energiebesparing, de gas– en elektriciteitsrekening, isolatiemogelijkheden, zonnepanelen, het maken van een afspraak voor een woningopname en andere vragen over energiebesparing. Aarzel niet en kom langs bij het spreekuur!

Themabijeenkomsten energiebesparing

Wilt u meer weten over energiebesparing? Dat komt dan goed uit!

Vanaf juni organiseren wij vanuit de BuurtEnergieWinkel bijeenkomsten waarin u meer te weten komt over de mogelijkheden van energiebesparing. Voor de komende periode staan de volgende bijeenkomsten gepland:

Zonnepanelen en -boilers – donderdag 6 juni

Overweegt u zonnepanelen te plaatsen? Heeft u vragen over de werking en efficiëntie van zonnepanelen en zonneboilers? Welke technische vereisten zijn er? Andere zonnige vragen? Kom op 6 juni naar de voorlichting over zonne-energie, georganiseerd door de BuurtEnergieWinkel.

Locatie voorlichtingsbijeenkomst: Wijkcentrum Ceintuur, Gerard Doustraat 133.

Inloop 19.45 uur, duur: 20.00-21.30 uur. Presentatie: Ruud Rutten, adviesbureau Rutten

Windenergie – donderdag 27 juni

Waarom staan de daken nog niet vol met kleine windmolens? Hoe efficiënt zijn ze? En wie is er moorddadiger voor vogels: een kat of een molen? Hoe kan je zelf meewerken aan plaatsing van windmolens? Gaat Amsterdam ze bouwen? Waarom staan ze nog niet massaal op zee? Voor deze en andere stormende vragen: kom op 27 juni naar de voorlichting over windmolens georganiseerd door de BuurtEnergieWinkel.

Locatie voorlichting: Wijkcentrum Ceintuur, Gerard Doustraat 133

Inloop 19.45 uur, duur: 20.00-21.30 uur.
Presentatie: Siward Zomer, windmolencoöperatie de Windvogel.

Najaar 2013, vooruitblik:

Warmtebeeldcamera, voorlichting en tentoonstelling. Hoe toe te passen bij het zoeken naar isolatiemogelijkheden?
– De Energiesprong Amsterdam: hoe uw woning in een VvE goed te isoleren met advies en ondersteuning van de energiesprong Amsterdam?

Herman de zonnestroomverdeler: een gezamelijke zonnepv-installatie maar toch de stroom individueel geleverd krijgen. Waarom zou u dat doen? Hoe werkt het?

U hoeft zich voor de bijeenkomsten niet aan te melden. Wilt u meer informatie? Stuurt u dan een mail naar:

besparingzuid@wswonen.nl

De BuurtEnergieWinkel wordt gedraaid door bewoners, het Wijksteunpunt Wonen Zuid, het Wijkcentrum Ceintuur, het Groen Gemaal en het ASW. Er wordt samengewerkt met enkele andere organisaties.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s