AT5 en “journalistieke vaardigheden”

At5  staat al jaren niet meer bekend om zijn journalistieke kwaliteit. Maar toch klinken koppen boven items als “sarphatipark is aan het verloederen” aardig door heb ik gemerkt. Iets duidelijk maken , wat soms een bedoeling kan zijn van een artikel of item, doet het afgelopen vrijdag geplaatste filmpje niet en sommig commentaar  maakt het er allemaal niet beter op. Daarom toch maar even een paar dingen rechtgezet.

– Het park is al sinds de jaren 90 gezegend met een hondendeel en een niet hondendeel. Een voorwaar mooi compromis welk al jaren best goed werkt. Het gebied is de afgelopen jaren niet kleiner of groter geworden al beweren sommigen iets anders. Er is een ietwat ongelukkige poging gedaan om honden tussen de toestellen vandaan te houden vanwege het nou eenmaal vervelende feit dat niet iedereen de drollen van zijn of haar hond opruimt, terwijl dat ook in dit park gewoon een verplichting is. Handige actie van Handhaving is het nou ook weer niet. Zijn ze eens in het park en dan dit !

– Verloederen: verarmen, verslonzen en vervuilen zijn synoniemen voor dit woord. Opknappen fitnessplek, renoveren grasmat monument, nieuwe speeltoestellen, inzaaien hondenveld, nieuwe infoborden, vernieuwen aanplant, baggeren vijvers. Zomaar een greep uit de werkzaamheden de afgelopen tijd. Enige zelfreflectie bij de koppenmakers bij AT5 is wel op z’n plaats.

– Niemand kan beweren dat het park de afgelopen jaren er op achteruit is gegaan. Natuurlijk het wordt drukker en dat vereist meer aandacht en inzet . Wij horen andere verhalen, van omwonenden en bezoekers,  en zien in onze werkzaamheden met de medebeheergroep vanuit het Groen Gemaal dat steeds meer mensen zorgvuldiger met het park omgaan. Er moet alleen nog veel meer gebeuren en ook het Stadsdeel zal dat neem ik aan niet ontkennen.

– Er bestaat sinds vorig jaar een bewonersvereniging Sarphatipark. Informatie over hen hangt in de mededelingenborden bij de ingangen aan de korte zijdes.

wil je het filmpje zien ? Klik de link aan of kopieer dit naar je adresbalk:   http://www.at5.nl/artikelen/94053/sarphatipark-is-aan-het-verloederen?utm_source=at5&utm_medium=feed&utm_campaign=at5+nieuws

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s