As. zaterdag 17 november vissen vangen….

Stadsdeel Zuid is op allerlei terreinen in het park bezig. Zo zal niemand inmiddels zijn ontgaan dat het buitenterrein van het Groen Gemaal een gedaanteverwisseling ondergaat en in de zuidoosthoek van het park krijgt de sport en fitnesshoek niet alleen een nieuw jasje maar wordt ook uitgebreid, verfraaid en opener. Ook wordt de afwatering verbeterd van  het pad en de grasrand. Niet meer sporten in de blubber maar op een fijne splitlaag.

Een ander ingrijpend werk staat in de startblokken : de vijvers worden komende tijd gebaggerd. Een flinke sliblaag, veroorzaakt door o.a. bladval en uitwerpselen van de vele eenden en meeuwen , wordt afgegraven om waterkwaliteit, waterleven en oeverbegroeiing te verbeteren. Een eerste stap in de voorbereiding hiertoe vindt as. zaterdag plaats. De vissen in de vijvers, voornamelijk karpers naar zich laat aanzien, worden door ervaren hengelaars gevangen en overgebracht naar de vijvers van het Vondelpark. Uiteraard gebeurt dat niet met hengel en haak maar hoe dat wel gebeurt… ? Dat kunt u as. zaterdag vanaf 10 uur zelf komen aanschouwen.

 

 

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s