Nieuwbouw buitenruimte Groen Gemaal half oktober van start

Het is echt waar! De buitenruimte van het Groen Gemaal gaat op de schop. Stadsdeel Zuid gaat half oktober van start met de sloop van de werkschuur. In de weken erna zal er een nieuwe werkschuur verrijzen en tegelijkertijd starten de voorbereidingen voor de plaatsing van een openbaar toilet voor de bezoekers van het Sarphatipark. Met deze vernieuwingen gaat een dringende wens dan eindelijk in vervulling. De werkschuur was al jaren een bouwval, de betonnen vloer verzakt, het dak gaar en lek, gereedschap door het vocht niet te onderhouden, bij een flinke bui liep de schuur vol water en ook de kwekerij/tuin had last van wateroverlast. Tegelijk met de bouw van de werkschuur wordt er aandacht besteed aan een betere afwatering (de buitenruimte ligt een kleine halve meter lager dan het omliggende park) waardoor wateroverlast in de toekomst kan uitblijven. In de plannen van het stadsdeel wordt de werkschuur voorzien van een groen dak en zal het huidige groen aan de achterzijde van de werkschuur worden vervangen door een gevarieerdere beplanting zodat het Groen Gemaal nog meer dan voorheen een groene oase in ons roerige stadsdeel kan zijn.

Openbaar toilet
Al jaren is er sprake van de aanleg van een toilet in het park. Politiek was het besluit reeds lang geleden genomen maar er het er echt van komen bleef alsmaar uit. Dat het park een toilet ontbeerde was iedereen duidelijk. Bezoekers, kinderen, ouders , zij allen klopten meer dan eens aan bij het Gemaal met de vraag of er een toilet in het park aanwezig was en/of zij van ons toilet gebruik konden maken. Deze winter staat het toilet er dan echt. Hiermee komt er hopelijk een einde aan het gebruik van de bossages en struikgewas als openluchttoilet.

Tijdelijke sluiting Groen Gemaal
Uiteraard hebben de werkzaamheden gevolgen voor de openstelling. Op 9 november starten wij zelf met de ontruiming van de buitenruimte en werkschuur. Dit gaat betekenen dat alle planten opgeslagen worden, de schuur leeggemaakt en de buitenruimte ontruimd, zodat op donderdag 11 en vrijdag 12 oktober de verharding kan worden verwijderd en op 15 oktober de sloop kan beginnen. Uiteraard gaat dat betekenen dat het Groen Gemaal de deuren tijdelijk moet sluiten.
Het Groen Gemaal zal naar verwachting tot 6 november gesloten zijn. De juiste informatie hieromtrent zal op dit blog te vinden zijn.
De medebeheergroep blijft tijdens de bouw wel actief in het park.

2013
De vernieuwing van het Groen Gemaal bereikt, na de renovatie van het Gemaal door Waternet eerder dit voorjaar, een nieuw hoofdstuk. Komende winter ligt er een compleet vernieuwd Groen Gemaal in het Sarphatipark. Dit opgeteld met alle verbeteringen die Stadsdeel Zuid dit jaar zelf heeft tot stand gebracht zoals de speeltuin, het vernieuwen van paden en sportgelegenheid (pannaveld/basketbalveld/tafeltennis), de renovatie grasmat rond het monument en aanbrengen informatieborden, kan 2013 een jaar worden dat het Groen Gemaal zich verder kan ontwikkelen en zich kan storten op nieuwe activiteiten. De plannen zijn er, de samenwerking met het stadsdeel verbeterd, de contacten met politie en bewonersvereniging tot stand gekomen. De politiek is nu voor 2013 aan zet.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s