Bomen rond GG in slechte staat.

Een flink aantal bomen in de directe omgeving van het Groen Gemaal zien er slecht uit. De  Japanse Sierkersen ( Prunus serrulata ‘kanzan’ langs het hek bij de zandbak staan er al jaren slecht bij. Dat ze vaak in het water staan doet hen zeker geen goed.  Het groepje smalbladige Essen ( Fraxinus angustifolia ‘Raywood’) aan de rand van het gras zien staan steeds minder in blad.  De Amerikaanse Linde ( Tilia americana ‘Nova’) op het grasveld is plots dit jaar behoorlijk kaal en een Paardenkastanje bij de kleine ingang langs de speeltuin ziet er ziek uit.Lijkt op bloederziekte. Toch wel verontrustend die achteruitgang.

De kersen staan eigenlijk verkeerd: de afwatering is daar slecht en er is veel verkeer dat voor verdichting van de grond zorgt.

De Essen hebben zo te zien ook last van de verdichting van de grond: verkeer, het gebruik als voetbalveld en de slechte afwatering hebben zeker invloed op de gezondheid en vitaliteit van de bomen.

Heel verontrustend is de achteruitgang van de Amerikaanse Linde. Vorig  jaar nog prachtig , nu staat hij er maar zielig bij. Is er iets niet goed gegaan bij de renovatie van het gras afgelopen jaar ?

De gezondheid van alle  Paardenkastanje is een terugkerend verhaal. Het gaat gewoon niet goed met deze soort.  Een vrij uitzichtloze situatie lijkt het.

Klik op de foto voor een vergroot beeld.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s