Bijenvolkje aan de wandel in het sarphatipark

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Afgelopen donderdag zag ik een ongebruikelijke hoeveelheid bijen op het pad voor het gemaal. Oscar, imker en werkzaam in het wijkcentrum, was snel ter plaatse en had direct door wat er aan de hand was. Een bijenvolkje uit de kast bij  het Groen Gemaal was uitgevlogen en had zich verzameld aan een tak van een Bonte Iep, een beauty van een boom overigens, op het grasveld rondom het monument. Zonder heel erg veel problemen zijn de bijen gevangen en in een kast bij het gemaal geplaatst. (later meer….)

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bijenvolkje aan de wandel in het sarphatipark

  1. Oscar zegt:

    Het ‘slechte’ weer van de afgelopen tijd heeft meer bijenvolken in zwermstemming gebracht. Ze zitten dan maar op een kluitje en hebben niet zoveel te doen behalve nieuwe moeren kweken. De ouwe moer vertrekt dan met een deel van het volk om elders een nieuw leven op te bouwen. Een nieuwe moer neemt haar rol in het ‘afgezwermde’ volk over.
    Zelfs volken waar pas sinds enkele weken een nieuwe moer aan de leg is, zijn weer in zwermstemming. Normaliter zit dat wel een tijdje snor (imkervakantie…!). Ook hier is een nieuwe moer gaan zwermen (en gelukkig toch nog in de buurt gebleven.). Voor een filmpje: zie de feesboek van het wijkcentrum: https://www.facebook.com/#!/Ceintuur, met dank aan Imre

  2. Oscar zegt:

    O ja, op het filmpje lopen we nog met handschoenen, maar ze waren poeslief. Uiteindelijk kon je ze gewoon met blote handen aanraken, omdat ze volgevreten met honing op pad gaan en wel wat anders aan hun hoofd hebben dan harige zoogdieren steken. Namelijk bij de moer in de buurt blijven. De bijen die niet meegekomen waren in de schepkorf werden door de andere bijen gelokt: die wapperden met hun vleugels de geur van de moer in het rond zodat de verdwaalde bijen ook de korf konden vinden. Na een tijdje zaten ze allemaal bij elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s