Vallen ter bescherming van de Paardenkastanjes

Het stadsdeel heeft een tiental zogeheten “feromoonvallen” laten plaatsen in paardenkastanjes verspreid door het park. Hiermee wordt een poging gedaan aantasting van de bomen door de kastanjemineermot te bestrijden. De aantasting van de bomen is te herkennen aan het vroeg in het seizoen bruin worden van het blad. De boom legt niet het loodje maar verzwakt wel en dat is nou net niet de bedoeling. Zeker omdat de Paardenkastanje een beeldbepalende boom is in het Sarphatipark.

Op de foto’s ziet u de val die door ervaren klimmers hoog in de bomen is geplaatst. De vloeistof in de vallen wordt dit seizoen drie maal vervangen. Vandaar de de klossen touw die hiervoor aan de bomen bevestigd zijn.

Via de link:  http://www.deboomkwekerij.nl/library/…/site%20kastanjemineermot3.pdf  kunt u meer te weten komen over de problemen van en oplossingen voor de kastanjemineermot.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s