Bomennieuws

Plataanziekte

De kou heeft het aantal bezoekers van het park drastisch verminderd. De schaarse bezoeker zou hebben kunnen zien dat er desondanks van alles aan het gebeuren is. Op dit moment vindt er groot onderhoud aan de bomen van het park plaats. Met een hoogwerker wordt snoeiwerk verricht dat al even op zich liet wachten. Door het gebruik van de hoogwerker werd ontdekt dat een plataan op de kinderspeelplaats aangetast is met de Massaria-schimmel. De verschijnselen van deze schimmel zijn alleen aan de bovenzijde van de tak zichtbaar. Via  http://www.massaria.nl/  kunt u meer over deze specifieke Plataanziekte te weten komen

Hier ziet u duidelijk de aantasting.

Noodkap Paardenkastanje

Een slecht bericht is dat een grote Paardenkastanje ( rechts van de ingang aan de Ceintuurbaan-zijde) komende week via een noodkap geveld moet gaan worden. Van de boom was bekend dat deze niet in goede gezondheid verkeerde maar onlangs verricht onderzoek deed alle alarmbellen rinkelen.

de linker kastanje gaat gekapt worden

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s