Esdoorn gesneuveld, vellen Catalpa uitgesteld

In de noord-oost hoek van het park is een enorme Esdoorn geveld. Voor ons een raadsel waarom noodkap noodzakelijk bleek. Ogenschijnlijk een gezond exemplaar die door zijn dikte tegen het hek was aangegroeid. Op de foto is te zien om welk exemplaar het ging.

De kap van een Catalpa daarentegen is tegengehouden. Het stadsdeel is door onze vleermuiskenner Thea attent  gemaakt op de mogelijkheid van bewoning door vleermuizen. Het stadsdeel had verzuimd daar onderzoek naar te doen. Behoorlijk slordig is hiervoor een zachte uitdrukking daar de gaten en spleten in de boom voor iedereen zichtbaar aanwezig waren en dus ook voor de bomendeskundigen van het stadsdeel. De vleermuizen huizen al jaren in het park. Dat is ook tijdens de jaarlijks terugkerende vleermuizenexcursies aan het eind van de zomer in het park te zien.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s