Vogels voederen wordt groter probleem

Al langer zien wij dat het voeren van de vogels in het park extreme vormen aanneemt. Het is al lang niet meer het idyllische beeld van kleine kinderen die met oma of opa  een overgebleven sneetje brood in het park rondstrooien. Hele zakken met brood en ander voedsel verdwijnt in de magen van de echt niet hongerige gevleugelde parkbewoners. Behalve overvoeding, vervuiling van het water en het aantrekken van ratten komt er nu nog een probleem bij.  Op meerdere plaatsen  in  het park veranderen de oevers in modderpoelen door de enorme aantallen vogels  en verdwijnt dus het gras. Het gras op onderstaande foto is afgelopen zomer door het stadsdeel vernieuwd.

Bezoekers aanspreken over het voeren stuit vaak op onbegrip en negatieve reacties. Wij pleiten ervoor dat er door het Stadsdeel intensiever aan voorlichting gedaan wordt en dat Handhaving een actievere houding aanneemt om dit probleem aan te pakken. Al begrijp ik dat vooral dat laatste vooral wishful thinking zal blijven….

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s