5 oktober, Bloeiende Dotterbloem

Niet alleen de massale toeloop van bezoekers de afgelopen dagen trok onze aandacht. het mooie weer van de afgelopen tijd gaf de Dotterbloem de gelegenheid voor de tweede maal dit jaar tot bloei te komen. De gebruikelijke bloeitijd is zo rond april…….

De dotterbloemen zijn, na op het Gemaal te zijn opgekweekt,  dit voorjaar in grote hoeveelheden (zo’n 300 !)  door vrijwilligers aan oevers in het park geplant. Nadat de eenden hun groenbehoefte met de jonge plantjes hadden gestild zijn er verspreid door het park toch nog plukjes dotterbloemen overgebleven. Josie Dubbeldam , initiatiefneemster van “Amsterdam wordt gedotterd” mag er trots op zijn.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s