Egeltje gevonden

Af en toe komen bezoekers met dieren waar iets mee is. Laatst een schoolklas met een jonge duif die in het water gevallen was. Vandaag werden we bij een egeltje geroepen dat bij de zandbak door de struiken liep. Er was ook een witte kat bij, die maakte dat hij weg kwam.

Het egeltje was een klein scharminkel, waar het duidelijk niet goed mee ging. Het liep wankel, en er zaten meerdere vliegen op. We hebben het voorzichtig opgeraapt en in een doosje gestopt. Handschoenen aan, want een egel heeft altijd allerlei parasieten. En nu zeker. En de dierenambulance gebeld.

egeltje

Die kwamen het dier snel ophalen. Ze hebben hem even bekeken: het was een jong mannetje, veel te mager, er zat bloed op, die vliegen, en een rare bult bij de anus. Hij ging mee, en wordt dan behandeld. Hopelijk is het niet te laat en knapt hij nog op. En dan gaat hij niet meer terug naar het park, maar zoeken ze een goed plekje om hem uit te zetten. Niet naar het park, want vorig jaar hadden we ook al een egel in slechte conditie gevonden. We vermoeden dat het park niet zo’n beste plek is voor de egels.

Nog even over de dierenambulance: ook zij worden door de bezuinigingen getroffen, en dat terwijl ze zo goed werk doen, vooral met vrijwilligers. U kunt ze steunen met een donatie, want dat is nodig.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in dieren, natuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s