Amsterdam en Gras

Amsterdam en Gras is een slecht huwelijk. De Amsterdam Arena is een treffend voorbeeld en het Museumplein een heel bekende. We mogen nu het Sarphatipark daaraan toevoegen. Net opgeknapt, 4000 m2 big rolls ( het mocht wat kosten.. voorzichtige schatting 30.000 euro) prachtige grasmat zou je denken. Welnu schijn bedriegt:
-eerste maaibeurt zorgde voor enorme sporen van de maaimachine met zijn “starre” maaibalk.
-Vervolgens rijdt een stadsdeelmedewerker met zijn wagen over het gras met insporing als gevolg.
– Na de eerste flinke bui bleef er in een deel van de grasmat water staan. Foutje in de aanleg…
-2e maaibeurt van lang gras na een regenbui : plakken nat gemaaid gras blijven achter. Het gras daaronder verstikt. Gras opvangen en afvoeren is heel eenvoudig ..
– warme zomeravond : tientallen brandplekken a.g.v. het barbecueën en platgetrapte plekken door de georganiseerde feestjes. Het toezicht hierop is er de taak van Handhaving….
Je zou kunnen concluderen dat er door het stadsdeel wel heel slordig met het uitgegeven geld wordt omgegaan. Nazorg ontbreekt zo te zien en nagedacht over het vervolg op de opknapbeurt lijkt niet te hebben plaatsgevonden.
Oh ja toch wel : er staan 4 knalgele Kliko’s rondom het monument. Daar kunnen bezoekers hun glas in kwijt. Gezien de ladingen glas rondom het monument lukt dat nog even niet.
Mocht u twijfelen aan bovenstaande woorden dan raad ik u aan ’s ochtends eens een kijkje te nemen. En dan liefst voordat met schoonmaken is begonnen.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in beheer, narigheid, vervuiling. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s