Brand gesticht

En weer is de takkenwal aangestoken. Vanmiddag. Gelukkig werd er meteen gewaarschuwd, en kreeg de brandweer het vuur ook snel uit. Door de droogte sloegen de vlammen hoog op. En wat heel naar is: niet alleen is al het werk vernield, maar de bomen hebben er ook erg van te lijden. Vorig jaar was er een grote hulst dood. Nu viel dat wel een beetje mee, omdat er snel ingegrepen is, maar toch.

Hier is een stuk helemaal weggebrand, verderop is het vuur snel gedoofd.

zwart geblakerde takken

We vermoeden dat de brand is aangestoken, door dezelfde man die steeds voor enorme bergen afval en rotzooi zorgt, die dan weer weggehaald moeten worden. Maar zeker weten we het niet.

In ieder geval is er ook weer een berg vuil weggehaald:

We zouden het op prijs stellen als mensen die iets zien dat ook melden. De politie kan pas iets doen als er een flink aantal meldingen en klachten zijn.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in vervuiling. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s