Droogte en Stadsdeel Zuid

Al twee weken proberen wij vanuit het Groen Gemaal het Stadsdeel er toe te bewegen actie te ondernemen om de gevolgen van de droogte van de afgelopen tijd op te vangen. De aanplant van bosplantsoen in de randen van het park heeft het zwaar te verduren en staat te verpieteren. Zonde van het geld, van de inspanning en zonde voor het park dat voor het tweede achtereenvolgende jaar een extreem droge periode in het voorjaar zorgt voor apathie bij het stadsdeel. Net als vorig jaar is een deel van de aangebrachte takkenrillen in brand gestoken en verdroogde een groot deel van de aanplant. Dit had met enig overleg en een kleine inspanning voorkomen kunnen worden.

Bij onze “buren”van het Amstelpark , zelfde stadsdeel trouwens, worden pompen ingezet om de gevolgen van de droogte op te vangen. In het Sarphatipark is dat blijkbaar niet nodig. Met alle gevolgen van dien. Wij gaan vanuit het Groen Gemaal dan maar weer verder in de weer met gieters en emmers. Of het voldoende zal zijn dat hoort u nog.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in medebeheer, narigheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s