Olijfwilg in de parkrand

Terwijl iedereen in een zonnig en zomers park ligt te “chillen” wordt er vanuit het Gemaal gewoon doorgewerkt aan het verhogen van de diversiteit in het park. Hier wordt aan de rand olijfwilg geplant.

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in medebeheer, planten. Bookmark de permalink .

Een reactie op Olijfwilg in de parkrand

  1. Oscar zegt:

    Mooi,mooi. Als imker sla ik dan gelijk even het plantenvademecum er op na of het ook een goede plant is voor de honingbijen. Het boek plaatst de heester in de beste categorie voor deze beestjes, zowel wat betreft nectar als stuifmeel.

    Het plantenvademecum is ook aanwezig op het groen gemaal. isbn 9789059561724 en veel van de informatie staat ook op http://www.drachtplanten.nl/

    Hoe geslaagd een plant in de goede categorie is, is overigens verder ook afhankelijk van de geschiktheid van de plek, de afstand tot de bijenkast -hier zeker geen probleem- en de hoeveelheid van de bloemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s