Bijen in het Sarphatipark

Stadsimker Oscar introduceerde vandaag zijn bijenvolk achter het GroenGemaal in het park. Uit deze eerste kast zal dit jaar nog een tweede volk voor een kijkkast met glazen wand worden gehaald. Beide volken kunnen dan hopelijk volgend jaar honging produceren.

Sarphatipark honing van het GroenGemaal in 2011?


Geopend!

Nou dat zijn ze dus…

Het gaat niet goed met de honingbij, veel bijenvolken sterven de laatste tijd af en imkers lanceerden een petitie voor het behoud van de honingbij, die trouwens ook verantwoordelijk is voor de bestuiving van veel van ons voedsel. Dit jaar, het jaar van de biodiversiteit, wordt het Sarphatipark dan ook op verschillende manieren ecologischer beheerd. De introductie van dit bijenvolk is welkome aanvulling op onze de biodiversiteit!

26 juni wordt er met de stadsimker een kennismakingsdag met het bijenvolk georganiseerd door Transitie de Pijp. Voor meer informatie kijk op de website www.depijp.transitiontowns.nl

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in bijen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Bijen in het Sarphatipark

 1. oscar zegt:

  De bijen vliegen goed. Momenteel bloeit de Hulst, Paardenkastanje, paardenbloem en Esdoorn. Dat zijn interessante planten/bomen voor honingbijen op dit moment. En in de zonnige geveltuinen zie ik al lavendelbloemen in knop te voorschijn komen, begint de vuurdoorn bloemtrossen te vormen en beloven de lindes en robinia’s in de omgeving ook het een en ander voor de nabije toekomst.

  Meer over drachtplanten voor honingbijen, hommels en solitaire bijen: http://www.drachtplanten.nl/

 2. oscar zegt:

  De bijtjes staan er morgen een week. Ze hebben zich de afgelopen mooie dagen flink uit de naad gewerkt door alle raampjes uit te bouwen (raten bouwen) en veel stuifmeel te halen. Sommige raten hadden een rode gloed en sommige bijen zagen er uit of ze met rode verf behandeld waren. Waarschijnlijk is het overvloedige stuifmeel van de paardenkastanjes hier debet aan. Er was ook flink wat van dit stuifmeel opgeslagen en de eerste celletjes honing zijn al verzegeld. De moer (‘koningin’) is ook aan het werk gezet, er waren eitjes te zien. Echt een topstart.
  Leuk ook, de meekijkende vrijwilligers en medewerkers/sters bij het Groen Gemaal en de kinderen die het insectenhotel kwamen bouwen. Bruisend gebeuren.

 3. Pingback: De stadsimker — Trendslator

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s