Feestelijke opening Heimanspad

Zaterdag 29 mei wordt om 11.00 uur het Eli Heimanspad geopend. De afgelopen maanden is er door vrijwilligers hard gewerkt om het Heimanspad af te krijgen. Behalve de aanleg van het paadje zelf, en de takkenrillen die voor biodiversiteit zorgen, en de bodembedekkende planten beschermen, zijn er talloze bomen, struiken, en andere planten die voor een eetbaarder, biodiverser en over het algemeen ecologisch stabieler park zullen zorgen. Zelfs in een park met zo een duidelijke Engelse landschapsstijl is het mogelijk om te genieten van de natuur.

Al in 1892 schreef Eli Heimans, die samen met Jaques P. Thijsse de basis heeft gelegd voor natuuronderwijs en natuurbescherming in Nederland, een bevlogen lesmethode voor biologie in het lager onderwijs. Heimans pleitte voor meer natuurbeleving door gericht onderwijs in de praktijk. Hij vondt het stadspark in de buurt van de school de beste plek om natuuronderwijs te geven, en schreef in zijn boekje ‘de levende natuur’ instructies voor docenten hoe je zon park kan gebruiken in de les, aan de hand van het Sarphatipark .

Na een korte toelichting over Heimans en de opzet van het pad zal een van de vrijwilligers een rondleiding geven over het pad. We sluiten af met een bio-borrel.

Zaterdag 29 mei
11.00 -12.30 uur
Bij het basketbalveldje in het park

Advertenties

Over sarphatipark

In het Sarphatipark zit het GroenGemaal, een Ecologisch Ruilcentrum, waar je planten kunt ruilen of kopen en hulp of advies bij allerhande tuinklussen kunt krijgen. Ook kan je compost voor de geveltuin ophalen. Verder is er een groep bewoners actief in het medebeheer van het park. Wil je ook betrokken raken bij het medebeheer van buurtgroen, neem contact met ons op.
Dit bericht werd geplaatst in medebeheer. Bookmark de permalink .

Een reactie op Feestelijke opening Heimanspad

  1. eironeia zegt:

    Waarom hier geen directe link naar: https://sarphatipark.wordpress.com/de-sarphatipark-medebeheergroep/het-heimanspad/?
    Hier vind je meer info over het pad.
    En verder is het wachten op eenfotoverslag van de feestelijke opening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s